Vogel

Thijs Prein en Roelof Pothuis maakten samen Vogel. Vogelverscheen eerder in Amsterdam Roest in een tent tijdens de sneeuw winter 2012 en als intieme ontmoeting in Theater Bellevue. Rauw, origineel, intiem en huiselijk kenmerken Vogel. Tijdens de voorstelling zat men aan tafel en kon men genieten van allerlei lekkers:…

Lees meer

Vogel

Thijs Prein en Roelof Pothuis maakten samen Vogel. Vogelverscheen eerder in Amsterdam Roest in een tent tijdens de sneeuw winter 2012 en als intieme ontmoeting in Theater Bellevue. Rauw, origineel, intiem en huiselijk kenmerken Vogel. Tijdens de voorstelling zat men aan tafel en kon men genieten van allerlei lekkers: soep, vodka, thee, koffie en brood (home-made). Wegens succes zal Vogel nu spelen in Theater Kikker in Utrecht.

Vogel vertelt het verhaal van Martinus van ’t Schot, een man die al sinds de Tweede Wereldoorlog op Barneveld Station woont. Hij slijt zijn dagen met het inspreken en afluisteren van zijn dagboek op de bandrecorder. Eindeloos spoelt hij de banden terug en beleeft hij de verhalen opnieuw. Als hij sterft, zou hij nog één keer de film van zijn leven mogen zien. Maar wat moet daarin? Wat heeft hij eigenlijk echt meegemaakt? Vogel is een voorstelling over het onvermogen van mensen om elkaar te begrijpen en te vertrouwen om wie ze zijn.

28,29 & 30 januari 2014 – 21:00
Theater Kikker – Utrecht
Voor kaarten klik hier

Tekst, spel: Thijs Prein

Vormgeving: Roelof Pothuis

Regie: André Veltkamp

Spelregie: Thomas Höppener

Techniek: Tom van Hooff, Yannick Bruiner de Bruin, Norman Settels

Bekijk hier het aanbod en koop je kaarten

Bestel

“De rauwe en intieme voorstelling
Vogel van Thijs Prein
in Theater Bellevue”

“Vogel is een voorstelling over het onvermogen van mensen om elkaar te begrijpen en te vertrouwen om wie ze zijn.”