The Golden Age Is Over

The Golden Age Is Over is een psychologische thriller over macht en onmacht in de laatste bloederige dagen van onze Gouden Eeuw. Een koortsdroom over de roep van het volk naar het einde van het Establishment. The Golden Age Is Over vertelt het verhaal…

Lees meer

The Golden Age Is Over

The Golden Age Is Over is een psychologische thriller over macht en onmacht in de laatste bloederige dagen van onze Gouden Eeuw. Een koortsdroom over de roep van het volk naar het einde van het Establishment. The Golden Age Is Over vertelt het verhaal van de verwarde, Amsterdamse topdiplomaat en burgemeester Coenraad van Beuningen in de aanloop het jaar 1672. In 1672, het zogenoemde ‘rampjaar’, ontsnapte het redeloze volk, de radeloze regering en het reddeloze land ternauwernood aan de ondergang. “We zijn allen varken. En de gehele wereld is ons voer.”

Met The Golden Age is Over maken De Hollanders een sprong naar de Gouden Eeuw. Ze gaan terug naar de oerversie van de Nederlandse politiek. Nog voor de grondwet, voor de monarchie, voor het parlement, voor de democratie en zelfs voor de term populisme bestond. The Golden Age is Over gaat over de complexiteit van het regeren. Hoe om te gaan met angst, onvrede en wantrouwen onder de bevolking van een verdeelde natie? Blijf je trouw aan je idealen of geef je de mensen wat ze willen?

De Hollanders Thomas Höppener en Roelof Pothuis vertellen samen met sounddesigner Kasper Tarenskeen, regisseur Jan Hulst en acteur Tim Linde dit tragische, bijna vergeten, spookverhaal, van eigen bodem, waarin de politieke onderbuik voor de ogen van het publiek wordt ontleed terwijl de dreigende adem van het roemrijke orgel zachtjes aanzwelt.

 

TEKST/CONCEPT: Thomas Höppener

SPEL: Tim Linde en Thomas Höppener

EIND REGIE: Jan Hulst

DECOR EN LICHTONTWERP: Roelof Pothuis

MUZIEK EN SCRIPT ADVIES: Kasper Tarenskeen

TECHNIEK: Niek Stroomer

DRAMATURGISCH ADVIES: Aukje Verhoog

PRODUCTIE: Emiel Rietvelt en Babette Engels

KOSTUUM: Troubleyn , Judith Niemöller en Esther Lagerweij

BEWEGINGS COACH: Marina Kaptijn

DECORBOUW: Petruk

ZAKELIJKE LEIDING: Ben Visser

 

Met dank aan: De Janivo stichting, Henry Commerman, Jordy Vogelzang, Koen van Etten, Merel Boes, Waag society, Orkater,..

 

Bekijk hier het aanbod en koop je kaarten

Bestel

“Mensen willen nu geen spiegel. Ze willen een beamer die hun dromen projecteert in het gelaat.”

“Wat de wereld nu nodig heeft is nederigheid. Dat zwaard begrijpen.”