Meelopen

Ben ik een meeloper? En wanneer besluit je dat niet meer te zijn? Wanneer zwem je tegen de stroom in? In hoeverre kun je in het leven zelf het pad kiezen dat je volgt? Of wordt dat voor jou gekozen? In MEELOPEN nemen De Hollanders…

Lees meer

Meelopen

Ben ik een meeloper? En wanneer besluit je dat niet meer te zijn? Wanneer zwem je tegen de stroom in? In hoeverre kun je in het leven zelf het pad kiezen dat je volgt? Of wordt dat voor jou gekozen? In MEELOPEN nemen De Hollanders het publiek mee de straat op. Zij spiegelen zich aan de Provo beweging uit de jaren ’60, naar aanleiding van een gesprek wat Eva met haar 75-jarige achteroom Willem voerde. Willem is alpinist en nog onderdeel geweest van de Provo’s. “Wij deden het gewoon”, zegt hij. “Als je ergens tegen bent, moet je ervoor zorgen dat je die oude generatie er maar eens uitknikkert en iets nieuws begint, weet je wel. Jij en jouw generatie, jullie zijn veel te laf geweest.”

In MEELOPEN doen Eva van Manen/De Hollanders als bepakte backpackers een poging tot een nieuwe beweging. Onder luide gitaarmuziek klinkt een startschot, er wordt een spandoek opgehouden, er wordt een rotje gegooid. Maar er wordt nog steeds getwijfeld. Willem heeft makkelijk praten. Alles ligt anders nu dan vroeger. Wat is er eigenlijk mis mee als je wel van alles vindt, maar niet de behoefte voelt om ergens voor te staan? Want wie brengt er uiteindelijk de omwenteling te weeg – de eerste druppel of de stroom die erop volgt?

Een onderzoeksvoorstelling over meeloop gedrag, keuzes maken en de vraag of wij als generatie in vredesnaam laf zijn in deze huidige tijd. Trek goeie schoenen aan, wij zorgen voor de rest.

Concept, tekst en muziek: Eva van Manen
Uitvoering: Simone van Bennekom, Thomas Höppener, Eva van Manen en Imke Smit
Vormgeving: Roelof Pothuis
Eindregie: Jeroen de Man
Productie: Martha van Meegen
Zakelijk leiding: Ben Visser
Dramaturgie: Aukje Verhoog

Bekijk hier het aanbod en koop je kaarten

Bestel

“In MEELOPEN nemen de Hollanders het publiek mee de straat op. Zij spiegelen zich aan de ‘Provo’ beweging uit de jaren ’60, naar aanleiding van een gesprek dat Eva van Manen met haar 75 jarige oom Willem voerde.”

We lopen wel naar die horizon toe,
maar als ik me omdraai word ik gek.
Daar is ook de horizon.
Linksaf, rechtsaf, overal is die horizon.
Hoe moet je dan lopen?’- Eva