De Eersten

In samenwerking met Spinvis en Joost van Hezik  De Hollanders en Spinvis schrijven sciencefiction. Twee mannen en een vrouw brengen hun leven door in een volkomen van de buitenwereld afgesloten biosfeer. Geboren onder deze stolp zetten zij de missie voort die hun voorouders ooit…

Lees meer

De Eersten

In samenwerking met Spinvis en Joost van Hezik 

De Hollanders en Spinvis schrijven sciencefiction. Twee mannen en een vrouw brengen hun leven door in een volkomen van de buitenwereld afgesloten biosfeer. Geboren onder deze stolp zetten zij de missie voort die hun voorouders ooit zijn gestart: overleven in dit geïsoleerde systeem om zo de toekomst van de mens ook buiten Moeder Aarde te garanderen. Maar langzaam ontstaan er twijfels. Wat is de werkelijke aard van het experiment? En hoe lang moeten ze hier blijven? Want van de buitenwereld hebben ze al generaties lang niets meer vernomen…

Opnieuw samen met Spinvis

Na de succesvolle samenwerking bij De Laatsten, zal Spinvis ook voor De Eersten de toneeltekst schrijven. Hij gebruikt geestige en toegankelijk taal om zware en filosofische onderwerpen op een luchtige en behapbare manier te behandelen. Samen met hem verzorgen we bovendien de muzikale composities van de voorstelling. Hiervoor maken we enkel gebruik van het geluid van machines en elektronisch vervormde stemmen. Akoestisch geluid krijgt op deze manier een andere betekenis.

Regisseur Joost van Hezik
De regie is in handen van de veelzijdige regisseur Joost van Hezik die thuis is in het muziektheater én het geëngageerde repertoiretoneel, en met wie we bovendien een voorliefde delen voor sciencefictionfilms en ‘future-scenario’s’.

David van Uuden en Jannes Noorman

Speeldata:22 maart tot en met 17 mei 2017

Concept: De Hollanders

Tekst: Spinvis

Regie: Joost van Hezik

Spel: Imke Smit, Thomas Höppener en David van Uuden.

Vormgeving en lichtontwerp: Roelof Pothuis

Dramaturgie: Aukje Verhoog

Productieleiding en technische productie:Emiel Rietvelt

Geluidsontwerp:Jannes Noorman

Regie assistent:Jordi Kwakkel

PR en marketing:Doris Zijlema

Impresariaat:Via Rudolphi

Grafisch ontwerp:Bourne Design

Bekijk hier het aanbod en koop je kaarten

Bestel

“Tot voor kort was Nederland geen sciencefictionland,
maar ik zeg nu: ga naar het theater!’ ’’

DE VOLKSKRANT ****

“De eersten is een geraffineerde sciencefictionvoorstelling van De Hollanders. Een rijke vertelling die existentiële vragen oproept. Neemt de mens zijn lot zelf ter hand, of schikt hij zich in zijn bestemming?”

THEATERKRANT

De Mens vliegt uit en laat de
oude Moeder Aarde achter zich.
Bionauten… Goede reis!’